Eurovizija 2008 (atrankos)

Naujienos iš pasiruošimų atrankoms

Bosnijos ir Hercegovinos televizija „BHRT” patvirtino savo dalyvavimą „Eurovizijos” dainų konkurse Europos Transliuotojų Sąjungai ir jau greitai paaiškės kokiu būdu bus renkamas šios šalies atstovas.
Kaip nepriklausoma šalis, Bosnija ir Hercegovina „Eurovizijoje” dalyvaus jau tryliktą kartą. Aukščiausias šios šalies pasiektas laiptelis Europos dainų konkurse yra 3 vieta, kurią prieš metus laimėjo Hari Mata Hari.


Kaip 2006 ir 2007 metais Suomijos televizija „YLE” į „Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinę atranką pakvies 12 atlikėjų, bet šįkart jie atliks tik po vieną dainą. Vasario 8, 15 ir 22 dienomis įvyks pusfinaliai. Kiekviename iš jų savo dainas atliks po 4 atlikėjai ir du geriausieji pateks į finalą, vyksiantį kovo 1 d. Dar du bilietai į finalą atiteks nepraėjusiems pusfinalio.

Dvylikos atlikėjų vardai bus paskelbti lapkričio 15 dieną.


Šveicarijos televizija jau liepos mėnesį paskelbė paraiškų dalyvavimui „Eurovizijos” konkurse priėmimą. Atlikėjams reikėjo išsiųsti savo nuotrauką, biografiją, anksčiau išleistą albumą bei jo buvimo tope įrodymą, vaizdo klipą, sąrašą pasirodymų televizijos eteryje, sąrašą kitų pasirodymų scenoje, asmens dokumento kopiją bei patvirtinimą, kad tuo metu kai vyks „Eurovizija”, galės joje dalyvauti.

Anot televizijos atstovų, atlikėjas bus paskelbtas lapkričio viduryje ir jis greičiausiai bus Šveicarijos pilietis. Anksčiau šveicarams svarbiausia buvo tai, kad dainą kurtų vietinis kompozitorius. 2005 metais šiai šaliai atstovavo grupė iš Estijos „Vanilla ninja”, o 2006 iš šešių skirtingų šalių kilę atlikėjai, susibūrę į grupę „Six4one”.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.