Eurovizija 2008 (atrankos)

Iš nacionalinių atrankų

Lapkričio 20 dieną Latvijoje pasibaigė paraiškų nacionalinei atrankai priėmimo laikotarpis ir „LTV” televizija suskaičiavo 88 gautas dainas. Iki gruodžio 6 dieną vyksiančios konferencijos komisija išrinks 20 dainų, kurios keliaus į atrankinius pusfinalius. Nacionalinės atrankos formatas pas latvius nesikeičia jau keletą metų.


Apytiksliai 400 dainininkų išsiuntė 450 dainas, iš kurių gruodį arba sausio pradžioje bus išrinktos 28 dainos, dalyvausiančios nacionalinėje Belgijos atrankoje, kuri prasidės nuo sausio 27 dienos. „VRT” televizija gavo dainų ne tik iš Belgijos, bet ir iš kitų valstybių (Švedijos, Latvijos, Maltos ir t.t.).

Belgijos atstovas paaiškės kovo 9 dieną.

Nuo 2004 metų Belgija nei karto nepateko į viršutinį konkurso dešimtuką, ir net 2006 išsiuntusi tarptautinę žvaigždę Kate Ryan, liko už finalo ribų.


Kipro televizija gavo truputį daugiau nei 60 paraiškų, kurias beveik kasdien papildo paštu gaunamos paraiškos. Žiūri nariai, stebimi trijų spaudos atstovų, nežinodami nei atlikėjų nei dainų autorių, išklausys visas dainas ir išrinks 10 geriausių, kurios keliaus keliaus į sausio 12 dieną vyksiantį finalą. Ten 60% taškų skirs žiūrovai, 40% komisija.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.