Eurovizija 2008 (dalyviai)

Išrinkta Olandijos atstovė

Praeitame „Eurosavaitės” numeryje pristatėme Armėnijos ir Izraelio atstovus, o šįkart prie jų prisijungia Olandijos atstovė, taigi iki „Eurovizijos” konkurso likus 6 mėnesiams jau aiškūs trejų šalių atstovai.

Lapkričio 23 dieną, nacionalinis Olandijos transliuotojas „NOS” surengė spaudos konferenciją, kurioje paskelbė, kad jų šalį „Eurovizijos” konkurse Serbijoje atstovaus atlikėja Hind. Mergina sakė, kad buvo nustebusi, kai gavo tokį pasiūlymą, bet ilgai nesvarsčiusi sutiko išmėginti save didžiausiame Europos muzikiniame konkurse.

Kompozitoriai gali siųsti dainas adresu songfestival@agentsafterall.nl ir vieną iš jų Hind atliks Belgrade. Pernai „NOS”išrinko vieną dainininkę, kuri nacionalinio finalo metu atliko kelias dainas, iš kurių vieną pasirinko žiūrovai, bet Hind daina bus išrinkta uždaru būdu ir pristatyta specialaus šou metu, kurio data dar nėra paskelbta. Pati Hind teigia, kad „Eurovizijoje” dainuos tik angliškai.

Be to, nacionalinė televizija pareiškė, kad yra patenkinta nauja „Eurovizijos” sistema ir transliuos abu pusfinalius, bet tas pusfinalis, kuriame nedalyvaus jų šalis, greičiausiai bus rodomas ne tiesiogiai, bet truputį vėliau tą pačią dieną.

Hind (Hind Laroussi Tahiri) gimė 1984 metų gruodžio 3 dieną nedideliame Olandijos mieste Gouda. Maroko tautybę turinti atlikėja tapo populiari po to kai 2003 metais muzikiniame realybės šou užėmė 3 vietą. Dėl savo plataus balso diapazono, Hind turi įgūdžių įvairiuose muzikiniuose stiliuose. Dainininkės diskografiją sudaro 6 singlai ir 2 albumai. Auksiniu tapęs pirmasis albumas „Arround the world” pelnė prizą prestižiniuose vietiniuose apdovanojimuose. Šiuo metu Hind ruošiasi išleisti trečią albumą, kuriame taip pat bus kūrinys, su kuriuo ji važiuos į „Euroviziją”.

Oficialus Hind tinklapis: hind.nl

Hind dainų „Summer all over again” ir „Give me a sign” vaizdo klipai:

Koks Jūsų pirmas įspūdis apie Hind? Ar ji galėtų atvesti Olandiją į finalą? Komentuokite.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

apie olande dar nebuvau girdejus 🙂 idomu :):P
ispudingas "Give me a sign" klipas… taciau neolandiskas…
normali panele 🙂
kad kazkas super tai nea…

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.