Eurovizija 2008 (atrankos)

Atrankų sezono įkarštis jau ne už kalnų

Estijos televizija gavo 58 paraiškas dalyvavimui nacionaliniame šalies finale. Iš jų speciali komisija išrinko 5 dalyvius, o dar 5 dainas sukūrė ir joms atlikėjus išrinko prieš tai pakviesti dainų kūrėjai.

Tarp finalistų randamos jau esamos „Eurovizijos” žvaigždės: 2000 metais Estiją atstovavusi Ines, ir buvusi grupės „Suntribe” narė Rebecca Kontus kaip „SKA Faktor” pagridininė dainininkė.

Sausio 26 dieną bus pristatyti visi „Eurolaul” atrankos dalyviai, o vasario 2 paaiškės Estijos atstovas.

Estijos atstovams net 4 metus iš eilės nepavyko patekti į finalą. Pažiūrėsim kaip seksis mūsų kaimynams ateinančiais metais.

Nacionalinio finalo dalyvių ir jų dainų sąrašas:

  1. „Ice-cold Story” – Iiris Vesik
  2. „It´s Never too Late” – Ines
  3. „One on One” – Rolf Junior
  4. „Real Big Money” – „SKA Faktor”
  5. „Üksinduses” – Kristjan Kasearu & Paradise Crew
  6. „Leto svet” – „Kreisiraadio”
  7. „365 Days” – Birgit Õigemeel
  8. „Question Man” – Taavi Peterson
  9. „Stefani” – „Supernova”
  10. Kompozitoriaus daina rezervuota talentų šou „Kaks takti ette” nugalėtojui

Lenkai savo atstovą rinks panašiu būdu kaip ir pastaraisiais metais. Iki sausio 2 dienos „TVP” televizija laukia paraiškų ne tik iš vietinių atlikėjų, bet ir iš užsienio. Dainininkai, norintys dalyvauti atrankoje muzikos pasaulyje negali būti naujokais, nes yra keliami tokie reikalavimai: bent vienas išleistas albumas arba singlas ir dalyvavimas bent viename profesionaliame dainų konkurse arba pasirašytas kontraktas su leidybine firma.

Nacionaliniame finale bus pristatyta ne mažiau nei 10 dainų, o atstovą nulems ir komisijos ir žiūrovų balsai.


Gruodžio 5-7 dienomis žiūri išklausys labiausiai tinkančius kandidatus iš 60-70 dainininkų, siuntusių paraišką nacionalinei Baltarusijos atrankai. 15 laimingųjų pateks į pusfinalį, kuris greičiausiai vyks gruodžio 21 dieną. Pusfinalio metu žiūri išrinks 2 atlikėjus, keliausiančius į finalą. Jeigu tarp jų nebus žiūrovų favorito, jam bus suteiktas trečias kelialapis į finalą.

Finalinio šou metu 2 arba 3 atlikėjai sudainuos savo kūrinius, o pabaigoje žiūri paskelbs, kas vyks į Serbija atstovauti Baltarusijai.


Nacionalinė Gruzijos televizija paskelbė 12 atlikėjų, kovo mėnesį dalyvausiančių nacionaliniame finale. Jie buvo išrinkti iš 29 pretendentų. Tarp dalyviu sutinkame atlikėją Dianą Gurtskają, kuriai nedaug trūko nurungti Dmitrijų Kolduną ir vietoje jo išvažiuoti į Suomiją atstovauti Baltarusijai. Taip pat savo sėkmę atrankoje išbandys Irakli Pirtskalava. Jis artu su 2004 metais Rusiją atstovavusia Julija Savičeva ir grupės „Serebro” vokaliste Lena Temnikova dalyvavo muzikiniame realybės šou „Fabrika zviozd – 2” (Žvaigždžių fabrikas).

Pretendentai į Gruzijos atstovo titulą:

1. Aleko Berdzenishvili

2. Diana Gurtskaya

3. Tamta Chelidze

4. Tika Patsatsia

5. Tako Gachechiladze

6. Salome Gasviani

7. Salome Korkotashvili

8. Guga Aptsiauri

9. Group „Vivo”

10. Irakli Pirtskhalava

11. Tako, Nini, Kristine

12. Theatre Quartet


Serbijos atstovas bus išrinktas vasario 20 dieną. Vieną dieną anksčiau įvyks nacionalinės atrankos pusfinalis, kurio metu iš 20 dalyvių bus atrinkta 10 finalistų.


Slovėnijos atranka šiemet vyks gana paprastai. Vasario 1 ir 2 dienomis vyks du pusfinaliai. Kiekviename iš jų pasirodys po 10 atlikėjų ir po 5 geriausiius iš kiekvieno pateks į vasario 3 d. vyksiantį finalą.


Makedonija savo atstovą išrinks tą pačią dieną kaip ir Islandija – vasario 16, vieno nacionalinio finalo metu. Kol kas kitos atrankinio proceso smulkmenos nėra aiškios.


Kroatijos atstovas paaiškės vasario 23 dieną, nacionalinio finalo „Dora 2008” metu. Pirminiais duomenimis sausio 12, 19, 26 ir vasario 2, 9 ir 16 dienomis vyks dainų pristatymo laidos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

gerai tiems kurie jau issirinko 🙂
nukrito akmuo nuo visu sirdziu..
atlikeju, ziurovu…
tik kai kuriems uzkrito puntukas! :DDD

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.