Be temos

Neeuropinė „Eurovizija”

Maždaug prieš metus Jungtinės Amerikos Valstijos iš Europos Transliuotojų Sąjungos nupirko „Eurovizijos” Dainų Konkurso formatą ir greitu laiku JAV gyventojai galės mėgautis nuosava „Eurovizija”, į kurią kiekviena valstija siųs savo atstovą ir balsuos kaip tai „Eurovizijos” dainų konkurse daro atskiros šalys.

Šįkart konkurso formatas iškeliavo į šiaurės Afriką ir Artimuosius Rytus. Žiniasklaidos bendrovė „Nibras Media” sėkmingai įsitvirtinusi tose šalyse, iš Europos Transliuotojų Sąjungos nupirko licenziją „Eurovizijos” Dainų Konkurso formato naudojimui ir ruošiasi šio renginio organizavimui musulmoniškoje rinkoje. Atrodo, kad firmos bus puikiai įvykdyti, nes daug to regiono šalių norėjo dalyvauti Europos konkurse, bet tam sutrukdė kultūriniai ar politiniai interesai.

Naujas dainų konkursas turėtų apimti nuo Atlanto vandenyno iki pat Persų įlankos besidriekiantį regioną.

Bettina Brinkman, kuri Europos Transliuotojų Sąjungoje yra atsakinga už licenzijas ir formatus, teigia, kad tai buvo tiktai laiko klausimas, kada visame pasaulyje atsiras „Eurovizijos” klonai. Eurovision.tv tinklapio direktorius teigia, kad visai tikėtina tai, kad kelių metų bėgyje atsiras „Pasauliovizija”. Ar jis yra teisus, galėsime įsitikinti ateityje…

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Greta
Greta
prieš 2024 metus

butu idomu. Pvz kiekvienas regionas issirinktu savo kelis atstovus ir tada butu pausaliovizija kuorioje susirungtu dainos is visu regionu.

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

kaip cia smagiai 🙂 turetu buti dar idomiau 🙂 bet susimaisytumem 🙂 taciau stebeti sia kita eurovizija butu super 🙂 labai grazios dainos turetu buti 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.