Eurovizija 2008 (dalyviai)

Susipažinkite su Bosnijos ir Hercegovinos atstovu

Bosnijos ir Hercegovinos televizija iki gruodžio 10 dienos laukė dainų, iš atlikėjų, norinčių atstovauti jų šalį Belgrade ir sausio 21 dieną žadėjo atskleisti uždaru būdu išrinkto nugalėtojo vardą. Viskas įvyko kur kas anksčiau ir Bosnijos ir Hercegovinos atstovas buvo paskelbtas iškart po Kalėdų. Tai originalumu išsiskiriantis dainininkas Elvir Lakovič Laka. Jis „Eurovizijos” scenoje sudainuos dainą „Pokusaj”Elvir Lakovič Laka gimė Bosnijoje, Goražde mieste. Kai tėvas mažajam Laka nupirko gitarą, niekas negalvojo, kad jis taps muzikantu. Visi tuomet manė, kad Laka bus futbolininkas. Elvir Lakovič metė futbolą ir į rankas paėmė gitarą. Iš pradžių vaikinas grojo tik vietinėse kavinėse. Vėliau jis subūrė pirmąją savo grupę pavadinimu „Deformacija proreza” su kuria dalyvavo įvairiuose festivaliuose.
Paskui atlikėjas persikėlė į Sarajevą, kur įrašė pirmąjį savo singlą „Razocar’o”, po kurio sekė kiti. Kiekvienam singlui Laka kūrė vaizdo klipus. 2004 metais Elvir išvyko i Niujorką ieškodamas šviesesnės ateities. Ten jis dirbo baldų nešiku, vėliau padavėju, taip pat nusifilmavo keliose reklamose.
Bandymas sukurti kitą grupę atlikėjui nepasisekė ir jis sugrįžo atgal į savo gimtąją šalį, kur įrašė pirmąjį albumą pavadintą „Zec” ir po kelių koncertų dainininkas Laka sulaukė didelio pasisekimo.
Elvir Lakovič Lako „Myspace” adresas: www.myspace.com/lakaelvir

Dainininko vaizdo klipai:

„Ponumoc”:

„Dzemper”:

„Ja sam mor’o”:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.