Eurovizija 2010 (atrankos)

Naujienos nuo Airijos iki Azerbaidžano

Įpusėjus sausio mėnesiui, po truputį išaiškėja visų šalių planai 2010 metų konkursui. Trumpai apžvelkime.

Airijos televizija laikysis senų tradicijų ir savo atstovą rinks „The late late show“ laidos metu. Kovo 5 dieną savo dainas eteryje atliks penki atlikėjai, iš kurių geriausią išrinks komisija su žiūrovais. RTE transliuotojas paraiškas priima iki vasario 1 d.

2007-2009 metų Airijos atstovai negalėjo pasigirti aukštais pasiekimais, tad belieka tikėtis, kad šie metai šaliai bus sėkmingesni.


Tuo tarpu Serbija atsisako kelis metus rengto „Beovizijos“ konkurso ir į „Euroviziją“ siunčia puikiai pažįstamą Goraną Bregovičių. Tiesa, tik kaip dainos autorių.

Muzikantas sukurs kelis kūrinius bei parinks jiems atlikėjus, kurie atliks dainas nacionaliniame finale, vyksiančiame kovo mėnesį.

Šis atlikėjas-kompozitorius kartu su savo „Vestuvių ir laidotuvių orkestru“ svečio teisėmis pasirodė 2008 metų „Eurovizijos“ finale.


Vasario 2 dieną Azerbaidžano televizija žada surengti įspūdingą atrankos pusfinalį, kuriame dalyvaus šeši atlikėjai:

  • Azad Šabanov
  • Elli
  • „Milk & Kisses“
  • Miriam Šabanova
  • Safura
  • Ulvija Rahimova

Kiek dalyvių keliaus į finalą, laidos metu nuspręs komisija. Gali būti ir taip, kad kito etapo neprireiks, jei atstovas būtų išrinktas tą patį vakarą. Balso teisė žiūrovams nebus suteikta.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ScoRp
ScoRp
prieš 14 metus

kaip tik galvojau, kad gerai būtų jeigu Bregovičius dalyvautų eurovizijoje ;D o čia tokia staigmena 😀 lenkiškos jo dainos nuostabios.. tikiuosi kažką panašaus sukurs 😀

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.