Eurovizija 2008 (atrankos)

Kiprui atstovaus Evdokia Kadi (plačiau)

        Vakar vykusiame Kipro nacionaliniame finale buvo nuspręsta, kad Serbijoje Kiprui atstovaus atlikėja Evdokia Kadi su daina „Femme fatale”.
    Gan įdomiai surengtoje Kipro atrankoje žiūrovus pasitiko dvi aktorės, vaidinančios Verką Serdiučką bei Mariją Serifovič. Jos diskutavo apie tai, kuri atlikėja pasiekė didesnio laimėjimo. Po kurio laiko tos pačios aktorės vėl pasirodė scenoje, persirengusios kaip Helena Paparizou bei Evridiki. Balsavimo metu ekrane pasirodė šokių kolektyvas „Morfi”, kuris atliko šoki pagal dainų iš „Eurovizijos” kompoziciją, Andreas Ektoras bei praeitų metų Kipro atstovė Evridiki su Dimitris Korgialas. Taip pat šou metu buvo paskelbti kai kurie „Esctoday” tinklapio apdovanojimų rezultatai (tarp jų geriausiai ir blogiausiai apsirengę 2007 metų „Eurovizijos” dalyviai”). Taip pat žiūrovams buvo priminta, kad 2008 metų „Eurovizijos” vaikų dainų konkursas vyks Kipre.
    Atėjus laikui balsuoti daugiausiai taškų iš komisijos gavo grupė „Rejection”, o Evdokia Kadi liko trečioje vietoje. Rezultatą pataisė žiūrovai, iš kurių Evdokia gavo 6279 balsus, kai tuo tarpu antroje vietoje likęs dainininkas Nikolas Metaxas 3994.
    Žiūrovų balsus pavertus taškais ir pridėjus balus iš komisijos, Evdokia Kadi laimėjo nacionalinę atranką su 104 taškais, aplenkdama Nikolą Metaxą, savo sąskaitoje turėjusį 100 taškų.
    Evdokijos daina, nors ir su prancūzišku pavadinimu „Femme fatale”, yra atliekama graikų kalba. Atlikėja iki vakar dienos savo šalyje buvo mažai kam žinoma. Ji dainuoja didžiausiuose Kipro sostinės, Nikosija, naktiniuose klubuose ir priklauso nacionalinės televizijos „CyBC” orkestrui.


   

Evdokia Kadi pasirodymas nacionaliniame finale:

Visi 10 nacionalinio finalo pasirodymai sutrumpintai:

    Visą nacionalinį finalą galite peržiūrėti paspaudę čia.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.