Eurovizija 2008 (atrankos)

LTV kliudo J.Ritčik įgyvendinti savo sumanymą (delfi.lt)

Vos kelioms dienoms likus iki lemtingojo nacionalinės atrankos į „Eurovizijos“ dainų konkursą finalo praėjusių metų nugalėtoja Julija Ritčik laksto kaip ant adatų: siekdama maksimaliai kokybiškai publikai pristatyti savo sumanymą ji ketina kreiptis į Lietuvos televizijos generalinį direktorių, kadangi konkursą transliuojančios televizijos techniniai darbuotojai atsisakė padėti muzikantams.
„Šeštadienį buvo tragedija. Jeigu ir finale bus tokios sąlygos, tada mūsų sumanymas praranda prasmę“, – prisiminusi praėjusio šeštadienio pasirodymą po atrankinio turo kalbėjo J. Ritčik. Dainininkė aiškino, kad jų lazerių šou sėkmingai įgyvendinti studijoje reikia tamsesnio už įprastinį apšvietimo.
Kaip sakė J. Ritčik, jų pasirodymo praėjusį savaitgalį metu nei apšvietėjai, nei režisieriai neparodė jokio geranoriškumo ir nesutiko kelioms minutėms išjungti kai kurias šviesas. „Mums pasakė, kad čia nėra mūsų solinis pasirodymas ir jie šviesų neišjungs, nes to daryti jiems neleidžia generalinis“, – trumpai situaciją apibūdino dainininkė.
„Labai paprastas dalykas: ne atskiras atlikėjas daro visą šou, o visa komanda, dirba profesionalai, kurie išmano savo darbą. Esmė yra ne vienas pasirodymas, o visas šou. Tarptautiniame finale gali išsakyti savo pageidavimus ir pagal galimybes į juos bus atsižvelgta, bet svarbiausia vis tiek bus bendras koncerto vaizdas“, – aiškino nacionalinės atrankos prodiuseris Jonas Vilimas.


Grupės „4Fun“ vokalistė nusprendė nepasiduoti ir tiesos ieškoti ketina susitikusi su pačiu LTV generaliniu direktoriumi Kęstučiu Petrauskiu.
„Praėjusiais metais iš pradžių taip pat neleido išjungti šviesų analogiškai motyvuodami, priekaištavo, kad su savo tuo skuduru jiems viską uždengsime, tačiau pasitaikė supratingesnė pamaina, kuri padėjo įgyvendinti mūsų sumanymą“, – atlikėja prisiminė panašius nesklandumus, su kuriais ne vieniems atlikėjams LTV studijoje teko susidurti ir praėjusiais metais.
„Ko praėjusiais metais neleido, tie ir laimėjo“, – priminė praėjusiais metais „Eurovizijoje“ kartu su grupe „4Fun“ Lietuvai atstovavusi J. Ritčik.
LTV muzikinių projektų prodiuseris J. Vilimas pabrėžė, kad būna atvejų, kai atlikėjai skundžiasi visai be reikalo, neįvertindami technikos, nes kartais akis mato vienaip, o speciali kamera – kitaip, tamsiau.

„Dažnai tenka susidurti su „genijais“, kurie net nėra sėdėję už pulto, o išmano daugiau už profesionalus. Aš asmeniškai jokių nusiskundimų nesu girdėjęs, bet turintys ypatingų pageidavimų rytoj galės susitikti ir viską aptarti su apšvietėju“, – pažadėjo J. Vilimas.

Vaizdo siužete – J. Ritčik ir Girmos pasirodymo repeticijos filmavimas viena kamera skirtingais rakursais viename sostinės naktinių klubų. Nebe pirmą kartą „Eurovizijai“ besiruošianti „4Fun“ komanda įsitikinusi, kad televizijos studijoje nufilmuotas vaizdas gali būti ne prastesnis, nes ten galimybės yra kur kas didesnės.

Straipsnio ir vaizdo įrašo šaltinis: DELFI.LT

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

26 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

ne LRT kliudo sumanymams, o pati Julia neturi sarmo. Cia tik pasiteisinimas… jei butu kabine visus, tai butu kabine ir su nesklandumais visais 🙂

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

Girmante is vis saunuole. Gospelo choro soliste 🙂 Bet jau Julia – nepykit, bet labai jau nesimpatiska moteris…. Daina idomi, bet neuzkliutu europieciams 🙂

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

kazkaip man ta Julija labai salta… Girmante nors nusisypso, matosi, kad joje yra gyvybes. apie Julija to nepasakyciau. todel ir visas pasirodymas buvo ziauriai saltas, be gyvybes uzuomazgu..

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Estai geriau pasirodys uz Lietuvius kas nori lazintis ? durniuslenis@delfi.lt

shnapsoman
shnapsoman
prieš 2024 metus

anonymous ir taip aišku 🙂 jos daina ir man nepatiko, bet vistiek kuo gražiau ji padainuos tuo šaunesnis bus bendras konkurso vaizdas :] o iš šito straipsnio galima spresti jog organizatoriams tai visai nerupi

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Ji teise turi,bet ar nereiktu ja isnaudoti efektyviau?Mano nuomone,jos skubotos isvados ir pasiruosimas,tik del to ir neleis pasiekti auksciausiai vertinamo tikslo ir virsunes populiarumo.Va kur yra jos didesne spraga.

Artix
Artix
prieš 2024 metus

Kiekvienas turi teise i ko geresni pasirodyma ir to sieka. Vertinu tai labai gerai ir palaikau ja! 😉 Gal daina ne pati geriausia, bet bent stengesi, nei kaip kurie atlikejai, ateja tik del reklamos…

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Shnapsoman,tai taip,nieko tame blogo.Tiesiog,daina ir jos atlikimas paliko dar lsogesnį įspūdį negu pasirodymas Helsinkyje.

shnapsoman
shnapsoman
prieš 2024 metus

Na juk turi ji teisę pasiplėšyti dėl savo pasirodymo kokybės, juk džiugu kad ji stengiasi jog jos pasirodymas būtų kuo šaunesnis, kad ir ne visiems jis patinka. palaikau ją

DjDiablo
DjDiablo
prieš 2024 metus

Manau,tai užsispyrimas.

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Zinoma,Jai reiktu paciai suprasti,Ji ir taip gavo pernelyg didele populerumo(laikino manau) doze ir toliau kopti i kulminacini taska butu visika klaida ir nuolydis.

DjDiablo
DjDiablo
prieš 2024 metus

Na,toks jos pasirinkimas,betkokiu atveju,tik gaila,kad ji vėl eksperimentuoja,o tai kelia dar mažiau pasitikėjimo.

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

DjDiablo,is tikruju as sutinku su tavimi,Jai derejo padaryti pertrauka ir daug stipriau viska apgalvoti..Tokie staigus Jos sprendimai parodo bloga rezultata,tai mes matome ir prarandame savo pasitikejimus Ja.

DjDiablo
DjDiablo
prieš 2024 metus

Reikėtų,bet nepanašu,kad ji paismokė ko nors.Manau,kad galėtų šiemet ir nedalyvauti po pernykščio fiasko;/

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Man paciam kaip sakiau nepatiko,bet si karta galbut ka nors vis delto pakeis?As labai noreciau,nes atrodo keistoka situacija.Anakart dalivavo eurovizijoje su lyrine balade,o siais metais lyg visikai priesingai sau.Manau jei deretu daryti kazkokias isvadas.

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Man tai visiškai nepatiko.

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Na matau,cia jau Jos pacios pasirinkimas,ka jinai nori,ta jinai ir bando parodyti,man tai nepatinka,galbut kitiems tai patiks,ne man jienam cia spresti Jos pasirodyma.

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Nu Tu matai – zviazda Užkarpatės atvažiava..

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

As linkiu jai kuo didesnes sekmes beieskant to viduriuko,taciau as manau,ji nera taip lengva rasti.Siais metais jos pasirodymas man nelabai patiko,tikrai nenoreciau jos matyti tarp penketuko.Tai tiek.

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Gabana/'>Gabana</a>
prieš 2024 metus

Kad ir kokie, būtų lazeriai, ar koks užuolaidų ir etc. šou, jei atlikėjas ir jo daina nespinduliuoja, visa kita lygu 0.

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

gavo sansa pernai, susimove (ir ne apie vieta cia kalba, o apie tragiska pasirodyma). taigi manau pakako jau pernai net ir tiems, kurie turejo iliuziju kad ritcik yra kazkas daugiu nei alubariu diva.

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Knopkia/'>Knopkia</a>
prieš 2024 metus

Nepatiko.

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Pritariu.Kažkoks pasidarkymas ir tiek.Ir tai Ritčik vėl kažkas neįtinka;D

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Paryka/'>Paryka</a>
prieš 2024 metus

ko nenoreciau matyti atstovaujant-tai ju (think)

EXTRA
EXTRA
prieš 2024 metus

man si daina nepatiko ir man nesvarbu ar LRT sutiks ar ne su tuom sąlygom 😀

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

sekmes besiaiskinant ir beieskant tiesos:) tik manau, kad jos neimanoma rasti – vis tiek galiausiai kas nors liks nepatenkintas…

Edgaras
Vienas iš trijų pirmųjų „Eurodienos“ redaktorių, 2008 ir 2009 metais pranešęs daugiau kaip 150 „Eurovizijos“ naujienų konkurso fanams Lietuvoje.