Eurovizija 2008 (atrankos)

Lietuviška Eurovizija – tarsi apšlapinti du pirštus (lrytas.lt)

Luko Pilecko straipsnis iš lrytas.lt portalo. Tiesa be pagražinimų:

Eurovizijos gėda – Lietuva. Oi ne, apie Jeronimą Milių ir kitus atlikėjus šįsyk nekalbėsime. Jie dainavo kaip kas mokėjo. Galiausiai mūsų išrinktąjį per koncertą Belgrade įvertins Europa.
Manau, atėjo metas pažvelgti į kitą lietuviškosios Eurovizijos pusę – organizatorius LTV ir komisiją. Nori nenori, bet po Eurovizijos atrankos finalo turi sau užduoti klausimą – ar gali televizija, nesugebanti be krūvos problemų ir vaikiškų klaidų transliuoti visai Marijos žemei velniškai svarbaus renginio, organizuoti tokią atranką?
Apie vedėjos pažertus perliukus daug kalbėti neverta – esą jaudinosi, bet jei jau taip, tai gal vietoje tiesioginio eterio geriau tegul ir lindi kur kamputyje svarstydami apie dviejų pirštų ir tam tikros srovės susitikimo galimybes.
Taigi – supuvusių kiaušinių svaidymo metas. Labiausiai nuvylė techninė transliacijos kokybė ir košmariškas laidos scenarijus, jei toks apskritai buvo. Kilo įspūdis, kad režisierius, įjungiantis kameras, laidos vedėjai ir komisija dirba kas sau – vieni kalba, kitus rodo. Dingsta garsas, atsiranda kažkokie triukšmai, įjungiami mikrofonai, kurie neturi būti įjungti.


Televizijoje labai sunku rengti gyvo garso koncertus. Tiesiog sunku gerai įgarsinti, nes mažai laiko. Todėl nuo televizijos garsininkų komandos labai priklauso atlikėjo sėkmė. Iš to, ką teko matyti, netikiu, kad garsininkai galėtų pridėti ranką prie širdies ir pasakyti – koncertas buvo įgarsintas puikiai.
Todėl sviedžiu dar vieną supuvusį kiaušinį į LTV. Ir klausiu. Galbūt jei būtų buvęs tinkamas įgarsinimas, rezultatai būtų buvę kitokie? Vieną žmogų tinkamai įgarsinti lengviau nei grupę.
Bumpt… tykšta dar vienas supuvęs kiaušinis – vaizdas. Televizijoje prieš koncertus repetuoja ne tik dainininkai. Jų repeticijas turėtų stebėti ir filmavimą repetuoti visa režisieriaus ir operatorių komanda.
Tačiau kas atsitiko šeštadienį? Visi bandė apšlapinti tuos du pirštus? Vien Augustės pasirodymo ištransliavimas vertas gėdos. Ir dar, gerbiamam komisijos nariui Jurijui Smoriginui, nevertėjo MiniMe kritikuoti dėl to, kad tamsoje nesimatė, kaip merginos kūnas virsta neoniniu piešiniu. Čia ne jų kaltė – čia televizija nesugebėjo parodyti.
Manau, kad prieš kelis šimtus metų žmones, kurie apšvietė koncertą, sąžiningas padorios šalies karalius būtų liepęs pasodinti ant kuolo. Apšvietimas, žinoma, buvo gražus, bet kas iš to – per jį nesimatė atlikėjų. Matyt LTV „kameros“ ir „scenos apšvietimas“ dirba atskirai. Tačiau stebėti nuostabų Aistės Pilvelytės pasirodymą toli gražu nebuvo nuostabu, nes jį užgožė ekrane išsiliejusi raudonų lempų šviesa.
Ir paskutinis vaizdo šedevras – koks nevykėlis paleido skirtuką viduryje dainos?
Komisijos eilė. Didžioji daugumą jų – nekalti. LTV net nesugebėjo duoti pakankamai mikrofonų. Todėl nesmerkime kartakartėmis šiek tiek pasimetusių veidų. Tačiau pora veidų nusipelno atskiro paminėjimo.
Gerbiamas J.Smoriginai, labai nepykite, bet… koks jūsų reikalas vertinant dainos konkursą kalbėti apie moterų krūtines, kojas ir seksualumą? . „Pokerio“ vokalistė – nuostabi moteris, bet galbūt turinti gyvenimo draugą ir man visai nemalonu matyti, kaip ji nejaukiai jaučiasi, kai jūs dainų konkurse prieš visą Marijos žemę apkalbinėjate jos kojų seksualumą. Gal užteks priekabiauti, nes man kaip vyrui – darosi gėda dėl savo giminės.
Nors Mantas Petruškevičius (?) Raimondą aprengė tikrai baisiai, bet jos ašaros krenta ant jūsų. Pažvelkite į save ir paklauskite, ar televizijų iškepta žvaigždė tikrai gali sau leisti tai, ką leidžiate?
Ir paskutinis štrichas. Ką veikia politikai tokioje laidoje? Žinoma, mūsų kultūros ministras turi tinkamą išsilavinimą, bet… Kalba jis kaip politikas – nieko neatsimenu.
Sėkmės Jeronimui Miliui. Tikėkimės, kad Serbijoje jo pasirodymą pasauliui parodys tinkamai.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

39 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

su balsavimais viskas buvo gerai.
vien del to jau pries savaite pranese dalyviu numeracija.
nes pernai susimaise. turejo isvaziuot Ruta, o sumaisius numeracija, isvaziavo Julija. tik LRT labai subtiliai tai nutylejo si reikaliuka 🙂
teisingai, nera patirties, bet gal viskas dar tik ateity. juk ES esam 😀
Beje, zinot kas yra baisiausia? bet kokiam europieciui besidominciui apie si rekala, uzejus i LT puslapius, nera straipsniu anglu kalba… geda truputi….

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

na visko ten gali buti,senukas ir plesia cia kieta vamzdi 🙂 galetu pamastyti pries reiksdamas tokias nesamones,o tai tikrai apgailetinai atrodo,pasikartosiu,tikras avinas ir tiek.

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

ai.. zodziu.. tegul tas asilas Smoriginas pats pirma i save pasidziuri, o tik po to ant kitu varo. vaidina dabar kazkoki angeliuka.. o pats kaip atrodo? nuplikes, isteriskai kvatoja, baisiai rengiasi kazkokiais skudurais, lasiniai kabo, pilvas pupso… ir siaip, kai kas nors ka nors pasako ant jo, tai vaidina, kad nenugirdo. gal jam klausos aparato jau reikia?..

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Dar siandien laikrasti paskaiciau apie ta Smoriginas,tai apakau..jis vis delto yra labai blogas zmogus manau,jis ne tai,kad nors kazkiek pripazintu kalte,dar labiau stumia ant tos Raimondas,mat,kad jei cia buvo viskas tik i nauda..

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

velniską renginį Marijos žemei? taip rašėte? patiems atsakymas neateina? ne ne ne ne!!

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

pirma abra kadabra komisija viska ispranasauja, kas laimes, o veliau… oo! jis laimejo!!!:))) kaip paprasta.. net nereikia galvoti..

Somewhere
Somewhere
prieš 2024 metus

fui. geda LTV. greiciau viska transliuotu TV3. ar bent jau kas nors kitas, kad tik ne LTV. gauna pinigu is valstybes ir dar taip apsisika amzinai. geda!!!!!! ir cia taip amzinai. galima pamineti ne tik eurovizija, bet ir kitus renginius. transliacijos nesklandumu pilna!!!

nightmare
nightmare
prieš 2024 metus

Tai jie ir padarė nesamonę su tais balsavimais.Praeitais metais jis buvo,o šiemet jau nebe. Tai galima vos ne juokais spėt, kad jie tą balsavimą daro tik tada kai jiems "palankus laimėtojas" per pirmą balsavimą.

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Tai aisku,netgi tai jauciasi,kad nesamones darosi..nieko cia nepakeisi,baisu.

<a href='http://www.blogas.lt/profile.php'>sjoorenda</a>
prieš 2024 metus

O susimąstau ar nebus ir šiemt kaip praeitą met LRT nesąmonės su balsavimais? Na bet kažką kalbėt yra vėlu, tenka džiaugtis tuo ką išrinko…

Edvi
Edvi
prieš 2024 metus

Pagal tai kokia eurovizija pasidare (vis daugeja saliu, nors dainos siunciamos tokios kurios tik Cirke reklamom uzpildyti tinka…) Reikejo ir mum CIsco Kid siusti,o mes kaip kokie atsilike siek tiek kiti preitais metais operinisu balsus siunte , o mes va dabar issiskirti norim ;D Ai baiki…cia tik zaidimas jau nebe garbingas konkursas….

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Edgarass/'>Edgarass</a>
prieš 2024 metus

Aš noriu į one Eurovizijos grupę. Mano login Global_Kryner

<a href='http://www.blogas.lt/profiles/Yusti/'>Yusti</a>
prieš 2024 metus

pritariu bajytei ir tam kazkam, kas pacitavo istrauka apie aiste.
supraskit gi, vieniem patinka vieni, kitiem kiti. man pvz, aiste tikrai nepatiko, o jeronimas- patiko.
nu ir ka cia padarysi.
matyt tu, kuriem patinka jeronimas buvo 500 (ar kiek ten) daugiau.
o jei apie straipsni, tai jis tikrai geras.
jei prisimintume ankstesnius konkursus, tai LTV VISADA ties kuria nors vieta susimauna 🙂

Redagavo Yusti 2008-02-04 14:12

eNz
eNz
prieš 2024 metus

visi jie is rusio ka ne? jau seniai patyrusiu nemaciau t.y nuo 2006 o dabar vien padvalas !

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

Anonymous! O "laiptai" tai jau ne is rusio!??:DDD Prajuokinai! :DDD

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

Pilvelyte gera, bet ne geriausia! Kam tas standartas? Nieko nepasiektu, 0%….

bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

Lietuvoje nera renginiu(nera kam juose dalyvaut) todel ir nesklandumai atsitiko is patirties neturejimo…

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Kiek girdejau,Aiste visai nenusivyle,bent jau taip rase laikrastyje,siaip as abejoju tuo ka jinai sako,gaila man jos,nieko cia nepadarysi.

eNz
eNz
prieš 2024 metus

taip net is kitu saliu sako kad tai galejo buti jusu pirma pergale su A.Pilvelyte…. nu bet ka padarysi isgyrdydami tokius zodzius dar mums skaudziau…

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Faktas,Aiste buvo vertingiausia ir taskas,nereikia cia tik del to pykti,tiesa kartais buna karti.

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Ko čia dabar visi veršlenat, kokie atlikėjai toks ir konkursas, net negaliu pavadinti jų atlikėjais…. šeip verti dėmesio buvo A. Pilvelyte, Augustė na dar ir grupė Laiptai… O kiti iš "rūsių" išlindę nori už Lietuvą Eurovizijoj atstovauti, todėl per tokius daininikus ir velkamės sarašo apačioje… O čia nereik nurašinėti, kad televizija viska iškreipė, kokia ji bloga, kokie neišmanėliai režisieriai. Duok dieve, kad tik tokie žmonės dirbtų televizijoje…

eNz
eNz
prieš 2024 metus

nestumkit ant Pilvelytes vistiek ji geriausia!

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

Ištrauka iš "Muzikos barų"

"Eurovizija: nuo lietuviškų sutartinių iki miuziklo"

Aistė Pilvelytė buvo vienintelė atlikėja, kurios pasirodymo žiūrovai dar nebuvo matę. Patyrusi dainininkė atliko dainą „Joy on fire“. Neslėpsiu, kad tai buvo labiausiai suerzinęs ir nepatikęs vakaro pasirodymas. Visos dainos metu negalėjau atsikratyti įspūdžio, kad klausausi Laros Fabian. Muzikantų žargonu kalbant, ši dainininkė visiškai „nuiminėja“ L. Fabian vokalą. Nieko nėra blogesnio už autentiškumo stygių. Dainos pabaigoje atlikėja pademonstravo netgi „whistle“ registrą (itin aukšta nata, dainuojama specifiniu būdu), kuris taip pat neprilygo Mariah Carey. Šioje dainoje neišgirdau daugiau nieko, išskyrus žymių pasaulio vokalisčių dainavimo technikos kopijavimą. Taip pat atlikėjos įvaizdis visiškai prieštaravo dainos stiliui, nebuvo sukurtas dainos įvaizdis, režisūra. Labai gaila, kad komisija nesugebėjo išlikti objektyvi ir pamiršti savo asmeninę draugyste su A. Pilvelyte.

apie dviejų pirštų ir tam tikros srovės susitikimo
apie dviejų pirštų ir tam tikros srovės susitikimo
prieš 2024 metus

ahahaha:DDD

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Na nezinau ar atkreips..gerai aisku butu..

eNz
eNz
prieš 2024 metus

seip tai tikiuosi LRT atkreips demesi i sita straipsny ir tokiu klaidu nebedarys!!!!

eNz
eNz
prieš 2024 metus

kas nori i one.lt grupe eurovision? rasykit savo nickus pakviesiu ^^ 🙂

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Taip tv3 yrs geriausia televizija ir man jinai patinka,tad LTv stenkites taisyti klaidas.

eNz
eNz
prieš 2024 metus

geriau jau tv3 transliotu jie patikimesne kompanija

dovilke
dovilke
prieš 2024 metus

Tkrai geriu kad tansluotu kas kitas, as sedejau salei viska girdejau, dabar ziuriu Augustes pasirodymo irasa, siaube koks garsas, kaip eteris viska sugadino, salei ji be jokiu nusidainavimu ,ramiai dainavo, grazei o eterije sakes per televizoriu atrodos kad na nezinau, bet televizoiuje jus matet nusidainavima kai tuo tarpu salei sedintys girdejo prazu skambesi…kaip ir visi kiti grazei sudainavo be jo nusidainavimu o eterije…Baisu net pagalvoti…

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

juokingiausia, kad komisija labai daznai vertino LRT darba, o ne grupiu pasirodyma…kad ir : per instrumentala vokaliste neturejo ka veikt, tuo tarpu, kai to ir nereikejo rodyt…veike instrumentalistas…o per sviesas nieko ir nesimate. nebekalbu apie garsa…ir vedeju nesugebejima bendraut. muzikologai ir baletmeisteriai apie krutine, kojas ir tekalbejo…o vienas dar ir agitavo uz ka balsuot. taip ir atsitiko.,.,.kaip visada – per savo nedrasa ir neleidima pasireikst jauniems zmonems LRT eilini syki apsisiko. toks tas eteris. vemt vercia nuo rutininiu komisiju per sia tv ir per visas jos laidas. cia privaloma tokia komisijos misija?

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Taip,jai dar toloka sakyciau,reikia kazka bendrai mastyti.

eNz
eNz
prieš 2024 metus

Anonimui kad lietuva niekad nelaimes jos tokiais tempais…su miliais visokiais…

Anonymo
Anonymo
prieš 2024 metus

Reiketu rodyt per tv3 nes lrt ziuri tik pensininkai.Reikejo labiau isreklamuot.

shnapsoman
shnapsoman
prieš 2024 metus

Geras starpsinis. Labai daug tiesos pasakyta apie ltv nesugebėjimą organizuoti svarbių renginių. Tegu jiems tai bus spyris į užpakalį.

Anonymous
Anonymous
prieš 2024 metus

O jus pagalvokit kas butu jeigu LT laimetu Eurovizija. Juk LTV net nesugebetu padoriai surengti

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

P.s
O tos sviesos taipogo buvo pernelyg akinancios,kad net sunku buvo izvelgti kas tenai toje scenoje dainuoja.O mikrofonai?kas cia dabar,akmnes amzius ar kas,nesuprantu,LRT pasiruosima vertinciau 5 balais..

nightmare
nightmare
prieš 2024 metus

Komisija nebegalėjo apseit be to Smorigino. Vien apie seksualias kojas,seklualumą ir pan. Tu apie dainą kalbėk.Komisija tai "nereali" buvo.

Algirdas
Algirdas
prieš 2024 metus

Taip pritariu del tu nesklandumu ir panasiai,ju tikrai buvo ir tai ryskiai matesi.As irgi buvau nustebes,ka tenai komisijos tarpe veike kulturos ministras,jis ten kaip ne vietoje pakliuves atrode..

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.